Egeskov Veteranmuseum

Det er mere end 50 år siden at Egeskov Veteranmuseum åbnede på Egeskov. Når du besøger veteranmuseet, vil du opleve udstillingsbygningen med dets imponerende loftkonstruktion fremstå med ny lyssætning, der fremhæver detaljerne og som sætter de historiske biler og fly i fokus.

På udstillingen præsenteres veteranbiler og –fly fra Egeskovs samling. Familien Ahlefeldt har altid haft en passion for at samle. Samlingen har med tiden udviklet sig til en af Nordeuropas mest besøgte samlinger af veterankøretøjer med biler, fly, motorcykler, knallerter, cykler og mange andre typer køretøjer. Side om side står det ene smukt bevarede køretøj efter den anden. Ca. 115 styk fra slutningen af 1800-tallet og frem til begyndelsen af 1980’erne er stillet til skue.

Læs mere

Det måske betydningsfulde klenodie en er en restaureret Cadillac, der har tilhørt Kong Christian X. Bilen blev specialbygget til Kongen i 1931 og er lavet med ekstra højde mod taget, så der var plads til kongens høje hat. Egeskov fandt bilen hos en fiskehandler og efter 20 år på depot, blev den renoveret og bragt tilbage til sit storhedsformat.

Retro Camping
I en særlig afdeling af veteranmuseet er scenen sat til en sommerdag på stranden. Omgivet af vægmalerier med stemning af stand, skov og sommer præsenteres der klassiske campingvogne. Oplev bl.a. Danmarks ældste vogn fra 1913, bygget på understellet fra en Ford T eller en LM campingvogn fra 1953 og mange andre spændende campingvogne med tilhørende udstyr, som vækker minder.