Stuen

Jagtstuen og Den Gule Stue

Jagtstuen
Jagtstuen tjente som arbejdsværelse for grev Gregers Ahlefeldt-Laurvig-Bille. Lokalet er præget af hans store kærlighed til Afrika og til jagt.

Stuen rummer trofæer hjemført fra Britisk Østafrika og Congo - i dag Tanzania, Uganda og Kenya. Her på væggen hænger verdens største Impala antilope med horn på 90 centimeter. Og også skindet fra en tiger, som grev Gregers skød i Indien. En indisk Maharaja havde på Egeskov fået tilladelse til at skyde et rådyr, og i taknemmelighed inviterede han straks den jagt- og rejseglade greve på tigerjagt i sit eget hjemland.

Rummets sjældne ovne fra Kongsberg i Norge benyttede Gregers Ahlefeldt-Laurvig-Bille ikke blot til ydre opvarmning, men også til den indre. Her havde han nemlig indrettet sit barskab.

Den gule stue
I Den gule stue er Louis XVI-møblerne en bryllupsgave, som komtesse Jessy Bille Brahe fik ved sit bryllup i 1875. Grevefamilien har selv belagt møblerne med bladguld. Her kan man ikke mindst beundre det sjældne og elegante wiener-ur med indbygget orgelværk.