Hjem
Køb billet

Oversigt

Slottets mange rum

STUEN

Jagtstuen

Jagtstuen tjente som arbejdsværelse for grev Gregers Ahlefeldt-Laurvig-Bille. Lokalet er præget af hans store kærlighed til Afrika og til jagt.
 
Stuen rummer trofæer hjemført fra Britisk Østafrika og Congo - i dag Tanzania, Uganda og Kenya. Her på væggen hænger verdens største Impala antilope med horn på 90 centimeter. Og også skindet fra en tiger, som grev Gregers skød i Indien.
En indisk Maharaja havde på Egeskov fået tilladelse til at skyde et rådyr, og i taknemmelighed inviterede han straks den jagt- og rejseglade greve på tigerjagt i sit eget hjemland.
 
Rummets sjældne ovne fra Kongsberg i Norge benyttede Gregers Ahlefeldt-Laurvig-Bille ikke blot til ydre opvarmning, men også til den indre. Her havde han nemlig indrettet sit barskab.
 

Den gule stue

I Den gule stue er Louis XVI-møblerne en bryllupsgave, som komtesse Jessy Bille Brahe fik ved sit bryllup i 1875. Grevefamilien har selv belagt møblerne med bladguld. Her kan man ikke mindst beundre det sjældne og elegante wiener-ur med indbygget orgelværk.
 

1. SAL

Riddersalen

Riddersalen står nu - efter restaurering i 1975 - i sin oprindelige skikkelse. Udsmykningen domineres af Karel van Manders maleri af Christian IV til hest.
Når lokalet står tomt hen på aftenen, bevæger greven Michael Ahlefeldt sig gerne herop, griber jagtbuen og skyder til måls efter en udstoppet gås.
 
Her findes desuden en stor samling af de pistoler, som under fortidige dueller afgjorde stridigheder mellem adelsfolk. Også Michael Ahlefeldt har såmænd i festligt lag grebet til våben. Ganske vist kun en ufarlig splatterpistol, og Egeskov-greven lever stadig i bedste velgående efter det fingerede opgør på gårdspladsen. 
 

Rigborgstuen

I slutningen af 1500-tallet forelskede Laurids Brockenhuus' datter Rigborg sig i den unge Frederik Rosenkrantz. 
"De kom hinanden så nær, at hun ved en hændelse nedkom med en søn". 
 
Til straf lod faderen hende indespærre i Rigborgstuen, hvor hun sad isoleret i fem år. Daglige måltider modtog hun gennem et hul i væggen, og mennesker så hun ingen af. Først efter faderens død blev Rigborg i nogen grad taget til nåde.
 
I dag rummer Rigborgstuen først og fremmest det unikke dukkehus Titanias Palads, som Egeskov har fået lov at låne af LEGO fonden.
 

Klunkestuen

Rekonstrueret i 1977 med møbler, malerier, fotos, nips, gardiner og gulvtæpper fra familiens eje. Stuen afspejler tiden fra midten til slutningen af 1800-tallet.
 

Musikstuen

Stuen indeholder blandt andet nogle smukke gamle Chippendalemøbler og et antikt taffelklaver.
 

Tårnværelset

Fra Rigborgstuen kommer man ind i Tårnværelset, hvorfra man rigtig kan nyde udsigten over haveanlægget. I nichen til højre ses det store patchwork tæppe udført af grevinde Nonni Ahlefeldt.
 

Admiralens stue

Møblerne er hollandske. Vaserne er japanske. I skabet ses gammelt familieporcelæn. Himmelsengen bruges stadig, for Admiralens stue fungerer som gæsteværelse, når greven holder selskab.
 

Loftet

Kom helt op under Egeskovs tag og udforsk Loftet. Se Træmanden, Egeskovs husholdning før og nu samt den unikke legetøjsudstilling. Tag også et kig ud af de mange vinduer og se den smukke udsigt over haverne.