Renæssancehaven

Her knipser turisterne løs!

Renæssancehaven er blandt de mest fotograferede i Egeskovs omfattende parkanlæg med dens placering ved slottets bagside og direkte ned mod den blinkende voldgrav.

Haven er anlagt i 1962 af den berømte franske havearkitekt Ferdinand Duprat, og det var på høje tid, der skete noget, for denne del af parken havde været kraftigt forsømt gennem århundreder.

Renæssancehavens hovedmotiv er den franske lilje, og anlægget er klassisk opbygget omkring en midterakse med springvand og formklippede buksbom med farvet grus mellem hækkene.

Ned langs aksen kan man så identificere sjove, formklippede figurer: Her ses et egern, en påfugl stoltserer, spiralerne vrider sig og skarpe pyramider tager sig ud, som kunne man skære sig på dem.

Slotshavens personale klipper hvert år fra 10.-20. juli de kunstfærdige buksbom-figurer med samme pertentlighed som ved papirklip. Typisk er det gartnereleverne, der lægger kærlighed i denne opgave.

Den særligt opmærksomme iagttager vil bemærke en lille bille ved den franske liljes fod - en kunstnerisk hentydning til slotejernes familienavn.