Se også

Det oser af nostalgi!

Købmandsmuseet

I et 150 m2 stort lokale i forlængelse af Motorcykelmuseet har Købmandsforeningen Fyns Museumsudvalg - i samarbejde med Egeskov - indrettet en købmandsbutik.

Købmandsbutikken er bemandet med pensionerede købmænd og frivillige som gerne fortæller historien om købmandshandel i perioden 1930-1950, gennem den store samling af tidens varer og udstyr.

Det er muligt, at købe enkelte varer i butikken, blandt andet kan man få duftende friskmalet kaffe og "rustne søm" med sig hjem.

Modeudstilling

I Portfløjen, ved siden af slottet, kan du se en enestående udstilling, hvor du får indblik i de modestrømninger som henrykkede de adelige fruer i perioden fra år 1850 til 1900. Baronesse Camilla hørte til datidens førende stilikoner og adskillige af de udstillede kjoler, har hun rent faktisk båret. Tøjet og effekterne blev for få år siden fundet i slottets pulterkammer under en oprydning og var helt fantastisk velbevaret. Udstillingen viser desuden et udsnit af baronesse Camillas værdifulde modemagasiner fra Paris, som indeholdt snitmønstre til de mest fantastiske kjoler. Disse overlod Egeskovs herskabelige frue til en syerske i København, som realiserede tegningerne og sendte slutresultatet hjem til Sydfyn. Der vises også tøj fra de franske modehuse Worth, Gagalin og Sonaird, vifter fra Ernest Kees, sko fra J. A. Petit og mange andre vidunderlige kjoler, f.eks. den yndefulde kjole som Camilla bar ved sit bryllup i 1875. I udstillingen indgår ligeledes tøj som har været båret af Egeskovs personale. Fra kusk til stue- og køkkenpiger.

Klenodiet - som i virkeligheden nok er en lille verdenssensation - er det eneste eksisterende kjolestykke, som den franske dronning Marie-Antoinette har båret på Versailles. Grevinde Nonni Ahlefeldt-Laurvig-Bille anskaffede sig dele af kjolen på en auktion i Paris. Ud fra disse originale klædningsstykker har Egeskovs museumsleder Jørgen Johansen fået foretaget en mønsterscanning og syet Marie-Antoinettes hele kjole, som man formoder at den har set ud. Marie-Antoinette blev halshugget under den franske revolution, og såvel guillotine som et afhugget hoved, er fantasifuldt genskabt i udstillingen. Kjolestykkerne er sidst udstillet på Louvre i Paris i 1927.

Åbent magasin