Nyheder i haven

Ny fortolkning af Staudehaven

Egeskovs Slotsgartner Peter Bonde Poulsen er lavede en ny fortolkning af Staudehaven. Det bliver et farvespil af lysfarver, som blomstre fra tidlig forår til sen efterår. Der vil derfor altid være noget at se i haven ligemeget hvornår du besøger Egeskov.

Haven er inddelt i 5 sektioner og 300 felt, ig har en helt ny komposition af 100 forskellige stauder, træer, buske og græsser.

Læs mere her

Egeskov Skulpturpark

Besøg skulpturparken i Skoven nær Rennæssancehaven på Egeskov. De udstillede skulpturer fungere som en galleriudstilling og de er alle til salg. I Skulpturparken præsenteres der primært moderne værker af danske, såvel som af internationale kunstnere.

Læs mere om parken her

Fuchsiahaven flytter

Egeskovs store samling af fuchsia bliver i 2017 flyttet til et nyt haverum i Skoven, hvor de sarte planter kan trives i halvskygge.

Det er formentlig Europas største samling af fuchsiaer, som man kan opleve på Egeskov. I haven findes omkring 800 forskellige sorter. Alene antallet er bemærkelsesværdigt, men i endnu højere grad planternes alder. Mange af fuchsiaerne er 40-60 år gamle, de ældste såmænd omkring 90 år. Fuchsia er blevet en meget populær prydplante i de danske haver og som forekommer i tusindvis af krydsninger med en mangfoldighed af blomsterformer, farvekombinationer og vækstformer.

Læs mere her

Ny Dahliahave

I 2017 anlage Egeskov Dahliahaven og i 2018 vil haven komme endnu mere til sin ret. Til sommer kan du se frem til synet af tusindevis af farvestrålende blomster i Dahliahaven på Egeskov.

Det nye haveanlæg finder du der, hvor der i årtier har været fuchsiaer, som nu er flyttet til et nyt haverum i Skoven. Der plantes 140 sorter ud i Dahliahaven og man kan opleve et bredt udvalg af sorter lige fra Pompom og Kaktus typerne til de stor blomstrede Kæmpe Dahlia, som bliver op til 30 cm i diameter. Haven vil i løbet af sommeren være et rent farveorgie at se på.

Læs mere her