Havepriser

Slotsgartner Peter Bonde Poulsen har været haft ansvaret for Egeskovs have i 20 år, efter en tilsvarende karriere på Fredensborg Slot. Faget ruller i hans blod. Også Peter Bonde Poulsens far var slotsgartner og ansvarlig for Dronning Ingrids have i Fredensborg. Ved tiltrædelsen på det sydfynske gods, erklærede Peter Bonde Poulsen, at Egeskovs haver skulle blive Fyns flotteste. Løfte er mere end indfriet.

Egeskovs park og haver holdes på et usædvanligt højt niveau. Eksempelvis finder man på Egeskov et utal af høje hække, som man nænsomt har vedligeholdt i næsten 300 år. Synet er ganske overvældende. Hækkene strækker sig sammenlagt over syv kilometer og har altid karakteriseret Egeskov haver.  De fremtræder som levende og groende skulpturer og et sandt naturens mesterværk, og slotspersonalet anvender hvert år 800 arbejdstimer på at klippe dem.

De ældste hække fra 1730, er slet og ret enestående i hele verden. De har oplevet så fantastisk meget godt og skidt gennem tiderne, men nu er de på deres yderste. Så der passes på dem. Det gamle rodnet er sart og tåler ikke belastning, og ved ethvert snefald rykker slotsgartnerne øjeblikkelig ud og fejer sne væk fra hækketoppene.

Conde Nast Traveller 2016 & 2017: "Egeskov is one of the 50 most beautiful places in Europe".

Danland 2018 & 2019: "Danmarks bedste slot og historiske bygning at besøge"

Egeskov blev i 2012 premieret med EUROPEAN GARDEN AWARD, som bedste udviklede og restaurerede have i Europa.

CNN Travel har i 2013 fundet Egeskovs haver som en af de 12 mest spektakulære haver i verden.

Årligt siden 2013 har de besøgende vurderet kvaliteten af Egeskov så højt, at Egeskov på tripadvisor har opnået Certifikate Of Excellence / Travellers Choice.

Anlægget omkring det gamle slot kaldes hyppigt for "Danmarks flotteste have" og i 2006 kunne Egeskov modtage "Havens Dags Pris".