Fuchsiahaven

Egeskovs store samling af fuchsia bliver flyttet til et nyt haverum i Skoven, hvor de sarte planter kan trives i halvskygge

Egeskov har en meget eksklusiv fuchsiasamling. Og dette af den simple årsag, at beboerne på Egeskov lod sig fortrylle af denne særlige plante.
 
Det er formentlig Europas største samling af fuchsiaer, som man kan opleve på Egeskov. I haven findes omkring 800 forskellige sorter. Alene antallet er bemærkelsesværdigt, men i endnu højere grad planternes alder. Mange af fuchsiaerne er 40-60 år gamle, de ældste såmænd omkring 90 år.
 
Fuchsia er blevet en meget populær prydplante i de danske haver og som forekommer i tusindvis af krydsninger med en mangfoldighed af blomsterformer, farvekombinationer og vækstformer. Planten kommer oprindelig fra Sydamerika og har været kendt siden 1700-tallet.
 
Det kræver sin mand at holde fuchsiaer. Blomsten kan ikke tåle frost, og derfor bliver Egeskovs store samling plantet ud hvert eneste år, når man er sikker på, at nattefrosten er helt væk. Der sker mellem den 20. maj og 1. juni. 
Hen på efteråret graver gartnerne fuchsiasamlingen op fra jorden for at overvintre under lune, kontrollerede forhold i væksthuset. De udplantes hvert år fra omkring slutningen af maj og tages ind igen i slutningen af september.