Hjem
Køb billet

Falck Museet

På Egeskov finder du en landets eneste museum for redningstjenesten Falck. Museets fortælling giver et billede af Falcks og samfundets udvikling fra 1906, hvor den første redningsstation blev etableret i København, til i dag, hvor Falck er en international ambulance-, brand- og redningsvirksomhed med aktiviteter i stort set hele verden. Falck-Museet præsenterer i to store haller Falcks historie, med en stor samling af redningskøretøjer og genstande med relation til Falcks historie.

Du kan bl.a. se ambulancen, der i serien Matador transporterede jøden Hr. Stein til Sverige under besættelsen. Eller se en original redningsstation, som den så ud i 1970’erne med vagtcentral, køretøjer og mandskabsrum.

Sofus Falcks redningsstation

Oplev udstillingen i Falck Museet, hvor du får et indblik i redningstjenestens spændende historie. I udstillingen kan du bl.a. kan se eksempler på det allertidligste udstyr fra Falcks historie. Med en kopi af den første Falck-station fra 1906 i København, får du fortællingen om grundlæggeren Sophus Falck og Falcks spæde start som ”ildebrandsredningskorps”. Sophus Falck var en innovativ mand. I 1906 var ideen om et redningskorps noget nyt og helt ukendt i Danmark. I udstillingen får du indblik i de mange udfordringer, som Sophus Falck havde i 1906, sammenlignet med nutidens Falck.

Falck Healthcare

Falck Healthcare udstillingen viser hvordan Falck gennem 100 år har været en del af danskernes sundhed og velbefindende i en sådan grad, at ”Falck-kassen” er blevet et begreb.

Udstillingen viser Falcks tidlige arbejde med at oplyse om smittefaren ved fluer i 1913, lanceringen af brystpumper, tryghedssystemer til ældre, hjemmehjælp, lægeklinikker, krisepsykologer og tværfaglig behandling i bestræbelserne for, at skabe et sundere liv for borgerne både i hjemmet og på arbejdspladsen. Hele denne omfattende velfærdsvirksomhed er blevet en eksportvare, og udstillingen viser hvordan Falck-klinikker i dag skyder op i store dele af verden.

Det er muligt at se en Falck Health Care klinik, som den tager ud rundt omkring i verden, og endelig kan den besøgende foretage sin egen helbredsundersøgelse i Falcks egen sundhedsportal, FalckMyCare.dk, hvor man kan finde gode råd om sundhed og teste sin sundhed både fysisk og psykisk sundhed på arbejdet og i hjemmet.

Ambulancetjenestens historie

Ambulancetjenestens Historie er en udstilling, der sætter fokus på livet som ambulanceredder og udviklingen i ambulancens historie. Falck har spillet en betydelig rolle udviklingen af denne del af det danske sundhedsvæsen. Her får man et indblik i hvordan livet som ambulanceredder, har udviklet sig fra ren og skær transport af syge og sårede mennesker til i dag, at indebære livreddende behandling. Redderne gennemfører i dag en krævende syvårig uddannelse, før de kan kalde sig paramedicinere.
Udstillingen viser naturligvis også ambulancer, fire styk fra perioden 1930 og til i dag.

 

Prøv selv

Som noget nyt vil der på dage i højsæsonen være frivillige formidlere til stede i Falck-Museet. De besvarer gerne spørgsmål fra publikum og laver rundvisninger for grupper. Museets korps af frivillige i uniform, er pensionerede medarbejdere fra Falck, som om nogen, må være dem som kender Falck-historien bedst.
 
Man kan møde de frivillige på museet på udvalgte højsæsondage samt i sommerferien (tirsdage, onsdage og fredag kl. 11-17).
 
Falck Butikken er åben, når der er frivillige i museet.
 
Rundvisning for grupper: Der er mulighed for at bestille en rundvisning i museet på dansk for grupper (20-40 personer). Pris 500 kr. som går til museets frivillige arbejde.
Booking hos museets daglige leder Tage Juel på tlf. 22248968 / tjj@falck.dk