Print

Plantesalg

Fra Egeskovs væksthuse produceres hvert år ca. 60.000 planter - hovedparten er til udplantning i slottets køkkenhave Urtegården.

Egeskov Slot driver i dag Danmarks eneste fungerende herregårdsgartneri, og her i de hyggelige, varme væksthuse med rislende springvand kan man købe planter med til privathaven og således anlægge et lille stykke af Egeskov derhjemme.

Flere af de planter der sælges, lader sig ikke fremskaffe andre steder i Danmark, men er nyheder fra slotsgartner Peter Bonde Poulsens hånd - tit inspireret af engelske havekataloger.

Mange besøgende på Egeskov holder af at følge slotsgartnernes arbejde på nært hold, når der produceres krydderurter og grøntsager til slottets køkken, blomster til at pynte op i de store sale og duftende urter til linnedskabene. Det er såmænd også muligt, at opnå gode råd og tips fra slottets fagfolk.

I  2013 åbnede en ny væksthusbutik, hvor man har rig mulighed for at købe et stykke Egeskov med hjem. I løbet af sommeren sælger gartneriet ud af egen producerede, krydderurter, tomatplanter, fuschiaer, Egeskov-roser og meget andet til haven, udekøkkenet og altankasssen.

Kig ind!