Nye udstillinger i Falck Museet

Falck-Museet er blevet renoveret og præsenterer de to første af i alt seks nye udstillinger, som fortæller om redningskorpsets historie.

På Egeskov finder du en landets eneste museum for redningstjenesten Falck. Museets fortælling giver et billede af Falcks og samfundets udvikling fra 1906, hvor den første redningsstation blev etableret i København, til i dag, hvor Falck er en international ambulance-, brand- og redningsvirksomhed med aktiviteter i stort set hele verden. 
Falck-Museet præsenterer i to store haller Falcks historie, med en stor samling af redningskøretøjer og genstande med relation til Falcks historie.
 
Du kan bl.a. se ambulancen, der i serien Matador transporterede jøden Hr. Stein til Sverige under besættelsen. Eller se en original redningsstation, som den så ud i 1970’erne med vagtcentral, køretøjer og mandskabsrum.
 
NYE UDSTILLINGER
I 2016 kan du opleve de første, af en række fornyelser af Falck-Museet. Ud over at kunne byde rigtig hjertelig velkommen i et restaureret udstillingslokale, med tidsvarende omgivelser og forbedret akustik og klima, præsenteres to nye udstillingsafsnit; ”Falck Healthcare” og ”Ambulancetjenestens Historie”. 
 
Udviklingen af Falck-Museet, fra ikke kun at beskrive Falcks historie, men til også at beskrive hvordan Falck er indgået i det danske og internationale samfund, vil fortsætte i de kommende år. Næste år sættes fokus på Falcks brand- og uddannelsesvirksomhed. Herefter følger autohjælpen, redningsarbejdet og endelig sluttes om nogle år af med en mindestue for stifteren af Falck, den visionære og eventyrlystne Sophus Falck. I 1906 skabte han den virksomhed, som alle danskere er glad for at kunne have ved hånden, men helst ikke vil have brug for.
 
Menu