Print

Slottet

I mere end 450 år har Egeskov Slot ligget smukt placeret i det sydfynske landskab. Navnet Egeskov stammer oprindeligt fra en gård af samme navn. I dag er slottet anerkendt som Europas bedst bevarede vandborg.

Alle naturinteresserede vil betragte Jagtstuen og Jagtgangen som en lækkerbisken, og det var her på slottet, at Jomfru Rigborg sad indespærret fem år, fordi hun var kommet i ulykke med kammerjunker Rosenkrantz. 

Den enestående Riddersal rummer vidnesbyrd om en tid, hvor uoverensstemmelser afgjordes ved pistol-duel, og også den nuværende greve Michael Ahlefeldt har såmænd forsvaret sin hustrus ære på denne vis.

Endelig kan det verdensberømte  Titanias Palads ses på 1. sal. Ud over at henrykke slottets gæster bidrager verdens største og smukkeste dukkehus hvert år til at støtte nødlidende børn rundt om verden. 

Egeskov er en attraktion der udover slottet rummer en 40 Ha stor have, 8 udstillinger med bl.a Falck museum, veteranbiler, modeudstilling, en af europas største motorcykelsamlinger 4 labyrinter og en kæmpe legeplads og aktivitetsområde. En attraktion for hele familien og nok til en hel dags oplevelser.

Egeskov blev i 2012 premieret med EUROPEAN GARDEN AWARD som bedste udviklede og restaurerede have i Europa.

CNN Travel har i 2013 fundet Egeskovs haver som en af de 12 mest spektakulære haver i verden.

I 2013 har vore besøgende vurderet kvaliteten af Egeskov så højt at vi på tripadvisor har opnået Certifikate Of Excellence / Travellers Choice.